Vědecký výbor pro potraviny

HOMEPAGE    PROGRAM   ČLENOVÉ    DISKUSE    DOKUMENTY    RŮZNÉ    PRACOVNÍ MATERIÁLY   PS VÝŽIVA

Průzkumy názorů veřejnosti v ČR / Public surveys

Průzkumy názorů veřejnosti organizuje VVP obvykle každý rok. Průzkum provádí nezávislá agentura, která má pro provádění průzkumů patřičný kredit. Průzkumy jsou zaměřeny především na dospělou populaci v ČR. Výběr dotazů schvaluje plenární zasedání VVP. Některé výstupy jsou poskytovány ČTK. Všechny výsledky jsou publikovány na webu VVP.

©  Informace lze volně použít pouze s citováním zdroje.

Výsledky:

P.č. ROK AGENTURA DOTAZ Poznámka
63 2008 GfK XXX 1
  2008   METODA 08 m08
62 2007 GfK Jíte prošlé potraviny 12
61 2007 GfK Ochutnáváte těsto před pečením 11
60 2007 GfK Jak rozmrazujete maso, drůbež a ryby 10
59 2007 GfK Názor na konzumaci málo propečeného nebo syrového masa, hamburgerů nebo tatarských bifteků 9
58 2007 GfK Co děláte po práci se syrovým masem 8
57 2007 GfK Jak sušíte nádobí 7
56 2007 GfK Jak myjete nádobí ve Vaší kuchyni 6
55 2007 GfK Jak ošetřujete pracovní desku kuchyňské linky a další zařízení 5
54 2007 GfK Jak zacházíte s prkénkem, na kterém jste krájel(a) syrové maso 4
53 2007 GfK Jak často důkladně čistíte kuchyňský dřez 3
52 2007 GfK Jak zacházíte se zbytky teplého jídla 2
51 2007 GfK Jaká je teplota ve vaší lednici 1
  2007 GfK METODA 07 m07
50 2006 GfK Role státu v oblasti výživy 24
49 2006 GfK Frekvence konzumace lesních plodů mimo sezónu  23
48 2006 GfK Frekvence konzumace lesních plodů během sezóny  22
47 2006 GfK Způsoby konzumace lesních plodů 21
46 2006 GfK Nejčastější lokality sběru lesních plodů 20
45 2006 GfK Důvody pro nenakupování/nesbírání volně rostoucích lesních plodů 19
44 2006 GfK Sbíráte nebo nakupujete Vy osobně volně rostoucí lesní plody? 18
43 2006 GfK Frekvence konzumace průmyslově pěstovaných hub mimo hlavní houbařskou sezónu  17
42 2006 GfK Frekvence konzumace průmyslově pěstovaných hub během hlavní houbařské sezóny  16
41 2006 GfK V jaké podobě konzumujete houby mimo hlavní houbařskou sezónu? 15
40 2006 GfK Frekvence konzumace volně rostoucích hub mimo hlavní houbařskou sezónu  14
39 2006 GfK Frekvence konzumace volně rostoucích hub během hlavní houbařské sezóny  13
38 2006 GfK Typy  konzumovaných hub 12
37 2006 GfK Důvody pro nekonzumování  hub 11
36 2006 GfK Konzumujete Vy osobně houby? 10
35 2006 GfK Nakupované druhy průmyslově pěstovaných hub 9
34 2006 GfK Nakupované druhy volně rostoucích hub 8
33 2006 GfK Typy nakupovaných hub 7
32 2006 GfK Důvody pro nenakupování hub 6
31 2006 GfK Kupujete Vy osobně houby? 5
30 2006 GfK Nejčastější lokality sběru hub 4
29 2006 GfK Nejčastěji sbírané druhy volně rostoucích hub 3
28 2006 GfK Důvody pro nesbírání volně rostoucích hub 2
27 2006 GfK Sbíráte volně rostoucí houby? 1
  2006 GfK METODA 06 m06
26 2005 GfK Názor na geneticky modifikované potraviny 9
25 2005 GfK Informace, které by mohl poskytnout odborník na výživu 8
24 2005 GfK Zájem o informace při výběru potravin pro zdravý životní styl 7
23 2005 GfK Zdravý životní styl 6
22 2005 GfK Výběr doplňků stravy na určitý zdravotní problém 5
21 2005 GfK Přístup k výběru doplňků stravy 4
20 2005 GfK Důvody konzumace doplňků stravy 3
19 2005 GfK Důvody pro nekonzumování doplňků stravy 2
18 2005 GfK Frekvence konzumace doplňků stravy 1
  2005 GfK METODA 05 m05
17 2004 GfK Důležitost uvádění informací o alergenech na potravinách 7
16 2004 GfK Potravinová alergie, celiakie 6
15 2004 GfK Pravdivost informací poskytovaných jednotlivými institucemi v případě vypuknutí aféry týkající se bezpečnosti potravin 5
14 2004 GfK Hodnocení zdravotní bezpečnosti stravování se v jednotlivých institucích 4
13 2004 GfK Důležitost jednotlivých institucí při informovanosti veřejnosti v otázkách bezpečnosti potravin 3
12 2004 GfK Hodnocení významnosti jednotlivých problémů vztahujících se k bezpečnosti potravin 2
11 2004 GfK Hodnocení atributů potravin ve srovnání se stavem před rokem 1989 1
  2004 GfK METODA 04 m04
10 2003 GfK Údaje na obalu výrobků, které zajímají spotřebitele 5a
9 2003 GfK Zájem o údaje uvedené na obalu výrobků 5
8 2003 GfK Frekvence konzumace biopotravin 4b
7 2003 GfK Druhy konzumovaných biopotravin 4a
6 2003 GfK Konzumace biopotravin 4
5 2003 GfK Druhy konzumovaných potravin z rychlého občerstvení 3b
4 2003 GfK Počet zkonzumovaných porcí potravin z rychlého občerstvení 3a
3 2003 GfK Konzumace potravin z tzv. rychlého občerstvení 3
2 2003 GfK Vztah obyvatelstva ČR k potravinám ošetřeným zářením 2
1 2003 GfK Vztah obyvatel ČR ke geneticky modifikovaným potravinám 1
  2003 GfK METODA 03 m03

 


Last edit: 07.12.2007, J.Ruprich     Homepage CHPŘ SZÚ v Brně