Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva
ve vztahu k životnímu prostředí
Subsystém 4
Zdravotní důsledky zátěže lidského organizmu
cizorodými látkami z potravinových řetězců
v roce 2011:
bakteriologická a mykologická analýza potravin, výskyt GMO na trhu potravin v ČR
a
dietární expozice populace chemickým látkám z potravin ("Total Diet Study" - 2010/2011)
Odborná zpráva za rok 2011
Státní zdravotní ústav Praha, 2012
Materiál je zpracován na základě usnesení vlády ČR č. 369/1991, 408/1992, 810/1998, 1046/2002 a 61/2010.
Řešitelské pracoviště: Státní zdravotní ústav Praha;
Ředitel ústavu: Ing. Jitka Sosnovcová
Ředitelka Ústředí monitoringu: MUDr. Růžena Kubínová;
Garant subsystému: Prof. MVDr. Jiří Ruprich, CSc., CZVP Brno, SZÚ v Praze
Řešitelé: kolektiv pracovníků CZVP Brno, SZÚ v Praze;
Spolupracující organizace: ad hoc spolupráce s KHS, ZÚ, VFU Brno, VUT Brno, MU Brno, aj.
Systém jakosti práce: akreditace podle ČSN EN ISO/IEC 17025 (certifikát č. 491/2011, testovací laboratoř č.1137)
OBSAH : (všechny texty jsou v souborech pdf, verze 7.0 a výše)
Přehled publikací, ve kterých byly využity výsledky projektu v letech 2010-2011
Bakteriologická analýza potravin (MIKROMON)
Mykologická analýza potravin (MYKOMON)
Geneticky modifikované organizmy a jejich produkty na trhu potravin v ČR (GENOMON)
Monitorování dietární expozice člověka chemickým látkám z potravin (TDS za roky 2010 - 2011) |
||||
|
Souhrn + ... |
|
||
|
|
|||
|
|
|
||
|
|
|
||
|
||||
|
|
|
||
|
Přehled složení a původu kompozitních vzorků potravin, doporučené dávky potravin |
|||
|
Výsledky monitoringu - text, tabulky a grafy : |
|||
CHEMON 1 | CHEMON 2 | NUTRIMON (zcela nově) | ||
|
|
|
Pozn. Soubory obsahují pouze základní informace. Doplňkové informace a pokročilejší způsob interpretace dat je vhodné konzultovat s autory.
13.10.2012, J.Ruprich