Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva
ve vztahu k životnímu prostředí
Subsystém 4
Zdravotní důsledky zátěže lidského organizmu
cizorodými látkami z potravinových řetězců
v roce 2014:
a
cílený monitoring hygienické a zdravotní nezávadnosti potravin
Odborná zpráva za rok 2014
Státní zdravotní ústav Praha, 2015
Materiál je zpracován na základě usnesení vlády ČR č. 369/1991, 408/1992, 810/1998, 1046/2002, 61/2010, 24/2014 a 25/2014.
Řešitelské pracoviště: Státní zdravotní ústav Praha;
Ředitel ústavu: Ing. Jitka Sosnovcová
Ředitelka Ústředí monitoringu: MUDr. Růžena Kubínová;
Garant subsystému: Prof. MVDr. Jiří Ruprich, CSc., CZVP Brno, SZÚ v Praze
Řešitelé: kolektiv pracovníků CZVP Brno, SZÚ v Praze;
Spolupracující organizace: ad hoc spolupráce s KHS, ZÚ, VFU Brno, VUT Brno, MU Brno, aj.
Systém jakosti práce: akreditace podle ČSN EN ISO/IEC 17025 (osvědčení č. 622/2014, testovací laboratoř č.1137)
OBSAH : (všechny texty jsou v souborech pdf, verze X a výše)
Přehled publikací, ve kterých byly využity výsledky projektu v roce 2014 (viz publikace za rok 2015)
|
|
|||
|
Výsledky monitoringu: |
|||
SAMPLEMON | NUTRIMON | HYGIMON | ||
|
|
- viz individuální části projektu monitoringu |
ÚVOD DRASLÍK FOSFOR HOŘČÍK CHRÓM JÓD MANGAN MĚĎ MOLYBDEN NIKL SELEN SODÍK VÁPNÍK ZINEK ŽELEZO |
"GENETICKY MODIFIKOVANÉ
POTRAVINY" DRUHOVÉ IDENTIFIKACE RYB |
Viz také - Studie individuální spotřeby potravin SISP 04 |
Pozn. Soubory obsahují pouze základní informace. Doplňkové informace a pokročilejší způsob interpretace dat je vhodné konzultovat s autory.
07.09.2015, J.Ruprich