Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva
ve vztahu k životnímu prostředí
Subsystém 4
Zdravotní důsledky zátěže lidského organizmu
cizorodými látkami z potravinových řetězců
v roce 2013:
dietární expozice chemickým látkám z potravin ("Total Diet Study" - 2012/2013)
a
výskyt GMO na trhu potravin v ČR
Odborná zpráva za rok 2013
© Státní zdravotní ústav Praha, 2014
Materiál je zpracován na základě usnesení vlády ČR č. 369/1991, 408/1992, 810/1998, 1046/2002, 61/2010 a 25/2014.
Řešitelské pracoviště: Státní zdravotní ústav Praha;
Ředitel ústavu: Ing. Jitka Sosnovcová
Ředitelka Ústředí monitoringu: MUDr. Růžena Kubínová;
Garant subsystému: Prof. MVDr. Jiří Ruprich, CSc., CZVP Brno, SZÚ v Praze
Řešitelé: kolektiv pracovníků CZVP Brno, SZÚ v Praze;
Spolupracující organizace: ad hoc spolupráce s KHS, ZÚ, VFU Brno, VUT Brno, MU Brno, aj.
Systém jakosti práce: akreditace podle ČSN EN ISO/IEC 17025 (certifikát č. 491/2011, testovací laboratoř č.1137)
OBSAH : (všechny texty jsou v souborech pdf, verze 7.0 a výše)
5.1 Plán vzorkování a složení vzorků potravin (SAMPLE-FOOD 2013) |
|
5.2
Monitorování výskytu GMO na trhu potravin v ČR (GENOMON 2013)
Souhrn
Spolupracující organizace a odborníci (autoři)
Základní informace
Použitá metodika
Výsledky laboratorní analýzy
Závěr a přílohy
5.3 Monitorování dietární expozice člověka chemickým látkám z potravin (SAFEMON 2012-2013) (Total Diet Study 2012-2013)
|
||||
|
a. Souhrn |
|
||
|
|
g. Reference |
||
|
|
|
||
|
|
|
||
|
||||
|
|
|
||
|
||||
|
Hodnocení expozičních dávek a charakterizace zdravotního rizika: |
|||
SAFEMON 1 | SAFEMON 2 | |||
|
|
|
© Výsledky jsou určeny pro využiti v další odborné práci, v odborných publikacích, vždy však musí být uvedena řádná citace autorů.
Pozn. Soubory obsahují pouze základní informace. Doplňkové informace a pokročilejší způsob interpretace dat je vhodné konzultovat s autory na CZVP SZÚ v Brně
23.05.2016, J.Ruprich