80,5% lidí uvedlo, že pokud jim zbude nějaké jídlo, nechají jej nejprve vychladnout a pak je dají do lednice. Jedná se častěji o ženy středního a vyššího věku nad 30 let.
Ostatní konzumenti zachází se zbytky jídla jiným způsobem a tvoří méně než jednu desetinu populace. 5,7% lidí nechá zbylé jídlo stát na sporáku až do dalšího jídla.
Lidí, kteří zbytky jídla obvykle nekonzumují a vyhodí je, je 5,1%. Většinou jsou to mladší muži.
4,9% populace zbytky potravin prudce zchladí studenou vodou a hned po jídle je dají do lednice. Častěji jsou to ženy.
3,8% osob není schopno kvalifikovaně odpovědět. Neví jak zachází se zbytky jídla nebo neodpovědělo. Častěji jsou to muži, obecně populace s nižším vzděláním, častěji pracovně neaktivní s bydlištěm na venkově.
© 07.12.2007, J.Ruprich, zdroj: GfK pro VVP