Způsoby konzumace lesních plodů

 

Ø     Téměř všichni konzumují lesní plody v čerstvé, tepelně neupravované (95,6%).

Ø     Více než polovina respondentů spotřebovává také zavařené plody (ve formě kompotů či zavařenin).  Tuto úpravu častěji vyhledávají ženy,  osoby střední a starší generace a také Jihočeši.

Ø     Další více než polovina (52%) dotázaných lesní plody zamrazuje a pak je dále konzumuje. Jsou to o něco častěji ženy, osoby nejmladší do 20 let věku a z regionálního pohledu zejména Středočeši.

Ø     Osmina osob konzumuje plody sušené , zvláště obyvatele jižních a středních Čech.

Ø     Desetina respondentů v této souvislosti uvedla konzumaci plodů naložených v alkoholu – častěji muži, osoby ve věku 41 – 45 let, Jihomoravané,  Západočeši a Středočeši.

 


© 15.12.2006, J.Ruprich, zdroj: GfK pro VVP