Ø Ke konzumaci potravin z tzv. rychlého občerstvení se přihlásilo 51,7% osob. Téměř dvě třetiny z nich (63,8%) však pojídají tato jídla méně často než jednou týdně. Jedna porce za týden byla zaznamenána u 13,4% osob, dvě porce poté u 12,4% respondentů, tři porce následně u 5,8% osob. Vyšší frekvence konzumace se vyskytovala spíše ojediněle. Nejvíce těchto příležitostných konzumentů je mezi vysokoškolsky vzdělanými lidmi.
Ø Ve skupině respondentů, kde jsou tato jídla konzumována nejčastěji (osoby do 20 let), byla zjištěna i vyšší týdenní frekvence této konzumace. Dvě porce byly uváděny 28,5% dotázaných do 20 let, tři porce poté 11,2% osob z této věkové kategorie.
© 25.11.2006, J.Ruprich, zdroj: GfK pro VVP