11. řádné zasedání Vědeckého výboru pro potraviny
v termínu: 29. – 30. září 2005 (čtvrtek, pátek), CHPŘ SZÚ
Předběžný rámcový program jednání:
1. Schválení programu zasedání
2. Deklarace nezávislosti členů VVP
3. Aktuální informace (Ruprich – EFSA, KS-BP, členové – EK,…)
4. Kontrola plnění úkolů z minulého zasedání (tajemník)
5. Postup prací na přehledných materiálech VVP:
Alimentární onemocnění (Karpíšková) |
ALIM/2005/1/draft/rev5 |
Pesticidy (Hajšlová) |
PESTICIDY/2005/1/draft/rev3 |
Kontaminanty chemické (Hajšlová, Ruprich) |
Aktuální informace |
Výživa (Müllerová, Hlúbik) – návrh struktury dokumentu VVP |
Aktuální informace |
6. Stanoviska, informace:
VDD (Ruprich) - komentář |
Aktuální informace – EFSA |
TFA (Ruprich) |
Aktuální informace |
Harmonizace evropských mikrobiologických kritérií pro potraviny (Špelina, Ruprich) |
INFO/2005/4/draft/MK EU_rev2 |
Semikarbazid v potravinách (Sosnovcová, Hajšlová) |
Informace |
Toxaphen v potravinách (Ruprich) |
Informace |
Databáze výsledků obsahu látek v potravinách v ČR a tok dat pro RA na úrovni státu a v EU (obsah db věty) |
db věta pro komponenty potravin.doc |
Schvalování potravních doplňků jako PNT (Winklerová, Ruprich, Ostrý) |
Informace |
Ekologické zem?d?lství ‑ zdroj bezpe?ných krmiv a potravin (VVVZ, Hajšlová, Ostrý) |
Informace |
PBDE v potravinách |
INFO/2005/4/draft/PBDE |
Kapr: nutriční složení masa a bezpečnost (Ruprich) |
Informace |
7. Projekty VVP:
Nové náměty (členové VVP) |
|
8.. Nová odborná témata:
Nové náměty (členové VVP) |
|
9. Průzkum veřejného mínění:
Průzkum 2004 – alergie (Ettlerová) |
Informace |
Náměty na průzkum 05 |
PrůzkumVM05.doc |
10. Různé:
· Finanční a personální otázky
· Termín a místo příštího zasedání
· Jiné
23.09.2005, J.Ruprich