9. řádné zasedání Vědeckého výboru pro potraviny
v termínu: 17.-18. února 2005 (čtvrtek a pátek), CHPŘ SZÚ
Předběžný program jednání:
1. Schválení programu zasedání
2. Deklarace nezávislosti členů VVP
3. Rámcový plán práce na rok 2005 (Ruprich)
4. Aktuální informace (Ruprich – EFSA, KS-BP, členové – EK,…)
5. Kontrola plnění úkolů z minulého zasedání (tajemník)
6. Postup prací na přehledných materiálech VVP:
Vliv zpracování potraviny na alergenicitu (Ettlerová) |
ALERG/2004/1/deklas |
Alimentární onemocnění (Karpíšková) |
ALIM/2004/2/draft |
Veterinární léčiva (Drápal) |
Informace |
Pesticidy (Hajšlová) |
PEST/2003/2/draft |
Kontaminanty chemické (Hajšlová, Ruprich) |
Ústní informace |
7. Stanoviska:
VDD (Ruprich) - komentář |
STAN/2004/3/deklas/VDD |
TFA (Ruprich, hosté) |
STAN/2004/11/deklas/TFA Podklady 3.LF UK |
OTC |
STAN/2005/13/draft/OTC |
8. Projekty VVP:
Studium expozičních zdrojů akrylamidu v potravinách |
STAN/2004/12/draft/AA |
Nové náměty (členové VVP) |
|
9. Nová odborná témata:
Toxaphen v potravinách (Ruprich) |
Ústní informace |
Semikarbazid v PBU (Sosnovcová) |
Dle zápisu 7,úkol 17 |
Kapr: nutriční složení masa a bezpečnost (Ruprich) |
Ústní informace |
Nové náměty (členové VVP) |
|
10. Průzkum veřejného mínění:
Náměty na průzkum 05 |
Dle zápisu 7, úkol 16 |
|
|
11. Různé:
· Finanční a personální otázky
· Termín a místo příštího zasedání
· Jiné
09.02.2005, J.Ruprich