Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva
ve vztahu k životnímu prostředí
Subsystém 4
Zdravotní důsledky zátěže lidského organizmu
cizorodými látkami z potravinových řetězců
v roce 2009:
bakteriologická a mykologická analýza potravin, výskyt GMO na trhu potravin v ČR
a
dietární expozice populace chemickým látkám z potravin ("Total Diet Study")
Odborná zpráva za rok 2009
Státní zdravotní ústav Praha, 2010
Materiál je zpracován na základě usnesení vlády ČR č. 369/1991, 408/1992, 810/1998, 1046/2002 a 61/2010.
Řešitelské pracoviště: Státní zdravotní ústav Praha;
Ředitel ústavu: Ing. Jitka Sosnovcová
Ředitelka Ústředí monitoringu: MUDr. Růžena Kubínová;
Garant subsystému: Doc. MVDr. Jiří Ruprich, CSc., OHVBP v Brně
Řešitelé: kolektiv pracovníků OHVBL/LOHVBL SZÚ Praha;
Spolupracující organizace: Zdravotní ústavy v ČR
Systém jakosti práce: akreditace podle ČSN EN ISO/IEC 17025 (certifikát č. 593/2009, testovací laboratoř č.1137)
OBSAH : (všechny texty jsou v souborech pdf, verze 7.0 a výše)
Přehled publikací, ve kterých byly využity výsledky projektu v letech 2008-2009
Monitorování dietární expozice člověka chemickým látkám z potravin (za roky 2008 - 2009) |
|||
|
Souhrn + ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||
|
|
|
|
|
Přehled složení a původu kompozitních vzorků potravin, doporučené dávky potravin |
||
|
Výsledky monitoringu - text, tabulky a grafy : |
||
|
|
Dusičnany
Stanovisko EFSA k NO3 |
Pozn. Soubory obsahují pouze základní informace. Doplňkové informace a pokročilejší způsob interpretace dat je vhodné konzultovat s autory.
11.12.2010, J.Ruprich